Comunicat de Pirates de l’H vers la Sentència del PDU Gran Via

Imatge propietat de Canviem l’H

El passat 13 de novembre ens vam assabentar d’una bona notícia per nosaltres, que el recurs presentat per la nostra antiga coalició d’ICV, EUiA i Pirates de Catalunya, del qual En Comú Podem L’H és l’hereu, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, havia prosperat; i no parcialment o amb alguns punts per discutir, sinó totalment. És a dir, que havíem aconseguit demostrar que el mal anomenat Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’Ajuntament de la nostra ciutat i el Consorci per la Reforma de la Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat i Focio, S.L. no només no tenien raó sinó que pretenien carregar-se el 8% del territori de la ciutat d’una tacada i amb impunitat, en una operació especulativa sense precedents al nostre país, que hagués comportat la degradació econòmica i mediambiental de la nostra ciutat, sense cap possibilitat de recuperació. És a dir, que tant el Govern de la Generalitat com l’Ajuntament havien decidit hipotecar el futur de l’Hospitalet sense tenir en compte la sostenibilitat, el medi ambient i el futur de la seva gent, per a beneficiar grups econòmics.

===========================================

Malgrat l’atemptat que representava contra la natura, els advocats de l’anterior Grup Municipal ens van alertar sobre la inutilitat que representava dirigir l’esforç per aquesta via. El TSJC no té res a veure amb això i ho desestimaria. Tampoc van prosperar els nostres intents perquè els altres dos grups municipals, que també estaven en contra del PDU, s’afegissin per concentrar l’esforç. Tot i que els hi vam explicar el que creiem, van escollir l’altre via, que nosaltres veiem inútil, o que en cas de prosperar només afectaria parcialment el projecte, que és el que un d’ells pretenia segons ens va dir. El temps dirà si estàvem equivocats. En qualsevol cas les coses s’han fet amb la millor de les intencions, se suposa que per part de tots.

El recurs va suposar un considerable esforç econòmic, que va recaure en el sobrant del sou de la nostra cap de llista, a costa de projectes humanitaris que es van haver d’abandonar. I aquesta pena ningú mai ens la traurà.

A tot això volem recordar que els pirates vam entrar a la política, principalment la municipal, per dignificar-la, no per embrutar-la amb picabaralles, personalismes o pretensions de protagonisme. Per això no podem acceptar ni entendre que uns grups, sortosament no tots, que s’autoanomenen apolítics, socials i de base, es dediquin a menystenir l’esforç dels altres i s’arrogin la seva part d’èxit. També que per aconseguir aquesta fita, tots hem posat el nostre gra de sorra. Ens hem estat animant i empentant, cadascú dins les seves possibilitats. Aquest èxit és de tots, no només d’uns quants.

Hem de ser conscients que tot no acaba aquí, que a partir d’ara haurem de lluitar, primer per combatre la reacció de la part demandada, i segon perquè Cal Trabal es converteixi en un petit paradís natural, un parc on les nostres escoles puguin gaudir d’una referència de com és la natura del nostre entorn. I ho hem de fer entre tots de la manera més intel·ligent i coordinada possible, i sobretot sense mirar enrere. Serà difícil, molt tenint en compte que l’equip de govern de la nostra ciutat té una gran mancança d’empatia cap al medi ambient i confon el negre de l’asfalt amb el verd de la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *