El Municipalisme i els Pirates

És important tenir en compte, per tot aquell que ens vulgui escoltar o pretengui la nostra amistat política, que no jutgem ni valorem a les persones per les sigles dels seus espais polítics, pels seus costums, i, encara menys, per com pensen en el que no ens concerneix. Per a nosaltres el més important és el respecte que puguin tenir cap a la ciutadania, sigui aquesta del color que sigui; la seva preparació, la seva capacitat de compromís, la seva integritat i el seu tarannà democràtic.

Demostraríem falta d’ètica i poc respecte cap als nostres votants, si els nostres candidats no fossin capaços de complir amb la seva comesa.
El nostre votant sap que un candidat presentat pels pirates és una persona preparada, que pot equivocar-se com qualsevol humà, però no per falta d’experiència o de preparació. Creiem que la ciutadania no té per què pagar un salari a qui no està preparat. La ciutadania exigeix responsabilitat i eficiència, no inexperiència o manca de professionalitat, per bona voluntat que es tingui.

I els pirates no podem treballar amb els qui prejutgen a les persones per les seves sigles, la manera de ser o d’expressar-se, obviant la seva vàlua i el seu projecte polític. Aquest tipus de persones no poden tenir la confiança i el respecte necessaris per ser el nostre aliat.
I, finalment, els pirates no concebem dues llistes separades amb un mateix o similar programa. Per a nosaltres això seria una burla cap als nostres votants i a la ciutadania en general.

Fer política significa fer un servei al país, mai a l’inrevés, sense oblidar que aquest país es compon de moltes sensibilitats a les quals cal respectar, sempre que al seu torn aquestes siguin respectuoses amb les altres. Els pirates, per tant, no entenem que només es governi per una d’elles i a esquena de la resta.

Per a nosaltres la política municipal és diferent de la nacional o l’autonòmica. Considerem, per tant, inacceptable que s’utilitzi la política d’una ciutat o població, pel benefici d’uns espais polítics d’un altre àmbit. No obstant això, reconeixem la seva relació política i ideològica, i entenem que en alguns casos existeixi certa dependència, excepte quan aquesta afecti la bona relació entre els diferents actors o el benestar de la ciutat que es pretén governar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *